חיפוש

השתלמות 5771 אִחְכִי מַעִי בַּלַדִי احكي معي بلدي- פרקטיקות הדרכה בכפר הערבי – 3.7.25

על ההשתלמות

בשנים האחרונות הולכת ומתפתחת תנועת התיירות במרחב הכפרי של הישובים הערביים בישראל. כמה מהם מפתחים את התשתית התיירותית שיש בתוכם, ורואים בה פתח לחוויה חברתית, תרבותית, קולינרית ואומנותית. והקהל, מצידו, נוהר. בהשתלמות זו ניתן כלים מתודולוגיים ופדגוגיים להדרכה בכפר הערבי. הכלים הללו יאפשרו למדריכים להדריך לא רק באתרים בהם נסייר בהשתלמות, אלא בכלל- בכל כפר ערבי בו "אותנטי" בו יש מרחב שמור היסטורית, גרעין עתיק ונכונות להיפתח לתיירות. את ההשתלמות נערוך בבקעת בית הכרם שבלב הגליל, אזור המצטיין באתנוגרפיה מגוונת מאין כמותב הישראל, טבע מרהיב וקולינריה
בלאדית ואיכותית. נתמקד בכפרים נחף ובענה, בהם גרעינים עתיקים יחסית שמורים, בתי תפילה מגוונים, בתים מארחים, אומנים ומבנה כפר פלאחי קלאסי, לצד פיתוח מודרני. את ההשתלמות תדריך ד"ר שירין מחאג'נה, מורת דרך, ארכאולוגית, יזמת תיירות ומנהלת התיירות בעיר אום אל פחם.

"ההשתלמות מוכרת לחידוש הרישיון למורי דרך מטעם משרד התיירות".

לוח זמנים

לוח זמנים

  • 9:00 איסוף בתחנת הרכבת כרמיאל.
  • 9:15 המרכז הקהילתי בכפר בענה- מפגש.
  • 10:00-13:00 סיור מעמיק בגרעין הכפר בענה ובשביל הטיול הקהילתי שלו.
  • 13:00 הפסקת צהריים במרכז קהילתי בענה (תוצע למעוניינים ארוחה ערבית אותנטית בתשלום).
  • 13:45 מפגש עם האומן מוחמד זיתון בנחף- אומן קליעת קש המשמר זני חיטה עתיקים נכחדים ומייצר מהם סלים, מנדלות, ריהוט בית ועוד.
  • 15:00 טחונת אל בלד- מטחנת גרעינים אותנטית בכפר נחף- נקבל הדגמה מבעל המקום בסאם קדרי על אופן טחינת סוגי הקמחים השונים והתבלינים, מטחנות ייעודיות לתבלינים יבשים (כמו סומאק מקומי ואיכותי, כמון ופלפל שחור), זני חיטה גליליים בלאדיים, סוגי בורגול ועוד.

 

 

תמונות

הרשמה להשתלמות

This field is hidden when viewing the form
חובה להזין 5 ספרות. ניתן להוסיף 0 בהתחלה במידת הצורך.
דילוג לתוכן