"הזית הוא המתנה היקרה ביותר שניתנה לנו מאלוהים" (תומס ג'פרסון). הגליל הוא אחד מאזורי המורשת החשובים בעולם של עץ
הזית. ככזה, גם כיום ענף הזית מהווה בו מרכיב חקלאי וקולינרי חשוב, ומרבית שמן הזית המיוצר בארץ- מקורו בכרמי הגליל.
במהלך הסיור נעקוב אחרי התפתחות גידול הזיתים ושמן הזית בארץ, נפגוש את האתגרים בפניהם ניצבים החקלאים ויצרני שמן הזית,
כמו גם את פוטנציאל של שמן הזית כמנוע צמיחה כלכלי וחברתי בגליל בפרט ובישראל ככלל.
לסיור יתלווה גם אהוד סוריאנו, מהמומחים הגדולים בארץ לשמן הזית, ראש פאנל טועמי שמן זית מטעם מועצת הזית העולמית
ומומחה לשמן זית מטעם אוניברסטית חאאן בספרד.
אתרים בהשתלמות:
1) תצפית ממורדות רכס יודפת אל בקעות סכנין ובית כרם עטורת הזיתים.
2) בית הבד של עבד חוטבא בעראבה.
3) בוטיק הסבונים "ראמה שבגליל" בכפר ראמה- ביקור אצל אמיל חדאד.
4) קולינריה מבוססת שמן זית- ביקור במסעדה גלילית שהפכה את שמן הזית הבלאדי המקומי לאס המרכזי שלה.
5) מפגש בדיר חנא עם ד"ר מאזן עלי- מומחה לטעימות שמן זית. טעימות שמן, סדנה קצרה לכבישת זיתים וביקור בעצים העתיקים של
דיר חנא.
6) בית הבד של חאזן בבענה.
לוח זמנים:
-9:45 חלקת הזיתים העתיקים בדיר חנא. תצפית אל בקעות סכנין ובית כרם עטורות הזיתים.
-10:30 דיר חנא- מפגש ופעילות עם ד"ר מאזן עלי.
-12:00 ביקור בבית הבד של עבד חוטבא בעראבה.
הפסקת צהרים.
-13:45 סדנת הסבונים של אמיל בכפר ראמה- אמיל מכין סבונים משמן זית בשיטות טבעיות, ומארח קבוצות להסבר והדגמות בביתו.
-14:30 מסעדת אל סובאט, גרעין הכפר בראמה- קולינריה מבוססת שמן זית.
-15:45 בית הבד של ג'ברא חאזן בגרעין הכפר בענה- שילוב טכנולוגיות עתיקות ומיכון.
-16:30 תחנת הרכבת כרמיאל.